top of page

"Vår styrka är ett väl fungerande samspel. Den grafiska designen förenar oss, illustration och det skrivna ordet förgrenar oss."
Maria & Maria, Studio Karavan

8_edited.jpg

Om oss

Varför en karavan?

Vi startade Studio Karavan med utgångspunkt i att företag, stora som små, nya som etablerade, har nytta av grafisk design. Mixen av kunder och uppdrag är viktig för oss, det utvecklas vi och växer av. Och i samarbete med kunder, där vi kan göra skillnad, är var vi helst vill vara. För oss är karavanen en grupp människor som i sin förflyttning bidrar med positiv förändring, då den kan föra med sig kunskap och nya idéer från en plats till en annan. Och i fullständig öken, kan karavaner hitta livsviktiga oaser. Studio Karavans vattenhål består av insikter och intresse för grafisk design och kommunikation. Vår målsättning är att på ett transparent och okrångligt sätt stärka våra uppdragsgivares visuella framtoning genom det vi gör bäst - grafisk form.

En mångsidig duo

Vi delar tilltalsnamnet Maria och skrattar ofta åt samma saker. Ungefär där tar likheterna slut. Våra olika bakgrunder och vår duos bredd ser vi som en av våra största styrkor. Studio Karavan har hunnit bli en väloljat maskineri som känner varandras styrkor och vet när vi kan komplettera varandra.  

 

Den grafiska designen förenar oss, illustration och det skrivna ordet förgrenar oss. Det innebär att vi har bra koll på det viktiga samspelet mellan ord och bild. Bilder förstärker och förtydligar orden och vice versa. 

Vår studio

Vi håller till på Bergnäset i Luleå och våra uppdragsgivare är lokala, nationella och internationella. Sedan vi rullade igång har många av våra uppdragsgivare kommit från sektorn konst och kultur, men vi jobbar också med kommersiella företag, nyetablerade företag, stiftelser och föreningar. Våra uppdragsgivares gemensamma nämnare är att de alla erbjuder schyssta produkter eller tjänster. Starka koncept är alltid ett bra utgångsläge för väl fungerande grafisk design. 

Vad kan vi göra för er?

Logotyper

Vi vågar påstå att alla företag behöver en logotyp, för den kan i många fall vara det allra första intrycket av ditt företag. En logotyp är en slags visuell porträttering över vad ditt företag är och står för. 

Illustration

Illustrationer kan på ett effektivt sätt användas för att förstärka ord men även för att sätta en känsla. Beroende på uppdrag kan llustrationer å ena sidan vara avskalade och enkla men å andra sidan vara väldigt detaljerade. Oavsett har de ett och samma syfte, att med sitt innehåll och manér förklara och förtydliga information.

Visuella identiteter

Beståndsdelarna i en visuell identitet är ofta en logotyp, typsnitt och färger men här finns också plats för grafiska element, illustrationer och bildmanér. Det finns många fördelar med en visuell identitet - den skapar igenkänning, ger ett ramverk som sparar tid, förenklar arbetet i olika kommunikationskanaler och förstärker bilden av ert företag. 

Varumärkesdesign

Ibland finns behovet av fysiska prylar som marknadsförings- och eventmaterial. Bara fantasin sätter gränser när det kommer till utformning och val av artefakt som förmedlar ert budskap på bästa sätt.

Webbdesign

Vi planerar er hemsida och ge den en bra struktur, hierarki, innehåll och estetik. Ofta börjar vi med att ta fram våra uppdragsgivares visuella identiteter för att sedan applicera identitetens byggstenar på webb och övriga kanaler. 

Kommunikation

Visuell och skriven kommunikation går hand i hand, se dem som kära vänner som stöttar varandra. Vi kan hjälpa er att sortera och strukturera ert innehåll i olika kanaler, se över er tonalitet och producera text och copy till era sociala plattformar. 

Vad kan vi göra för er?
bottom of page